Probouzí v dětech nadšení pro polytechniku.

Technika, fyzika, chemie, environmentální výchova i umění. To všechno jsou oblasti, které Jiří Rudolf propojuje v rámci polytechnického vzdělávání dětí a nabízí jim tak možnost získat znalosti a dovednosti, které se na základní škole nevyučují. 

V Litoměřicích v roce 2012 založil Technický klub mládeže, kde v dětech probouzí technický talent. Setkávají se zde s robotikou, programováním, šicí dílnou, funkčním nebo železničním modelářství. “Snažíme se dětem ukázat, že vyříznout díru nebo zatlouct hřebík není nic složitého a vše zvládnou,” vysvětluje Jiří.

Jeho cesta k pedagogice nebyla přímočará. Vyučil se truhlářem, po revoluci založil prosperující firmu, kterou mu však doslova spláchla velká voda. Přišel tak o všechno. Zároveň však dostal nabídku působit jako učitel, kterou se rozhodl využít. “Dnes jsem už přes 10 let v důchodu, ale neumím si představit, že bych byl nebyl aktivní,” říká o sobě Jiří.

Technický klub je jeho srdcová záležitost. “Vnímám ho jako své dítě. Mám velký sen – vybudovat z našeho malého dřevěného domečku moderní dům pro polytechniku. Všem dětem říkám, že každý vytyčený cíl lze split. A to v jakémkoliv věku,” dodává.

 

“Když mám před sebou nějaký cíl, tak si ho můžu splnit a to v jakémkoliv věku”

Chcete podpořit projekty pana Rudolfa?

Líbí se vám svět vědy a techniky? Máte chuť se podílet na polytechnickém vzdělávání dětí v Litoměřicích? Chcete spolupracovat s Institutem technického vzdělávání? Každá pomoc je vítána, ozvěte se přímo panu Jiřímu

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040