Pomáhá vytvářet svět bez násilí.

 

Zřejmě každá žena se v životě setká s určitou formou sexualizovaného obtěžování, jako jsou nevyžádané poznámky či dokonce doteky. Ne všechny ženy však dovedou reagovat a bránit se. To se snaží změnit Barbora Vodochodská Machková prostřednictvím kurzů moderní sebeobrany.

 

“Na kurzu sebeobrany jsem se kdysi ocitla náhodou, okamžitě jsem ale věděla, že mi to může změnit život,” říká. Naučila se nejen rozdávat pořádné rány, především ale výrazně zapracovala na svém sebevědomí. V roce 2015 se rozhodla předávat zkušenosti dál.

 

Sebeobranu Barbora učí v běžných kurzech pro veřejnost, zároveň takto vzdělává ženy ze znevýhodněných sociálních skupin či ve vyloučených lokalitách. Jejími kurzy dosud prošly stovky žen, které se naučily, jak se vymezit vůči různým typům agresorů a ubránit se v případě ohrožení.

 

“Svět bez násilí je krásná představa. Intenzivně na ní pracujeme, máme před sebou ale ještě hodně práce. Přála bych si, aby moje kurzy jednou nebyly potřeba,” dodává.

 

“Až 90 procent sexualizovaného násilí vám hrozí od člověka, 
kterého znáte…

 

Chcete činnost Báry podpořit?

 

Líbí se Vám Bářiny aktivity? Naučte se bránit svoje hranice a poznejte, jak „ideálně“ reagovat, když potkáte agresora.  Bára působí ve Dvoře Královém nad Labem a v Praze. Její aktuální kurzy najdete pod hlavičkou Moderní sebeobrana.

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040