Zachraňuje stará a nemocná zvířata.

 

Záchraně zvířat zasvětila svůj život. Lenka Vrabcová vyměnila pohodlí pražského bytu za dobrodružné bydlení ve vlastními silami postavené maringotce uprostřed polí. Tady společně s dcerou pečuje o staré a nemocné koně, ovce, prasata, psy, kočky a další zvířata, která by bez nich neměla naději na spokojený zbytek života.

 

Vztah k němým tvářím má Lenka odjakživa, vystudovala dokonce chovatelství cizokrajných zvířat, pracovala v zoologické zahradě a věnovala se také hipoterapii. Když jeden z jejích koní onemocněl a začal vyžadovat nepřetržitou péči, neváhala a zamířila z města do přírody. “Počet zachráněných koní postupně rostl a bylo stále těžší je uživit, proto jsme s kamarádkou založily spolek Bajan,” vysvětluje. 

 

Lenka se momentálně stará o 16 koní, posledním přírůstkem jsou hříbata zachráněná z italských jatek. V jurtě vedle stájí pravidelně organizuje kroužky pro děti, u kterých se snaží kultivovat vztah k přírodě a všemu živému kolem nás. “Kdyby se mi mohl splnit sen, chtěla bych vybudovat útulek pro staré slony z cirkusu,” dodává s úsměvem.

 

“Rozhodla jsem se vyměnit pohodlí pražského bytu za maringotku

 

 Chcete činnost Lenky podpořit?

 

Prostřednictvím Spolku Bajan můžete Lence a jejím koním, ovcím, prasátkům, kočkám, psům a dalším zvířecím kamarádům rozzářit den. Radost určitě udělá materiální i fyzická pomoc a samozřejmě i finanční podpora. Jakou aktuální pomoc shánějí najdete na stránkách spolku.

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040