Nabízí důstojné uplatnění pro lidi s handicapem.

 

Pomáhat lidem se zdravotním postižením, mít stabilní zaměstnání, přátele a zázemí. Takové je poslání Modrého domečku – sociálního podniku a kouzelného místa v jednom, který před šestnácti lety založila Zuzana Dudáková. 

Zaměstnávání lidí s určitým znevýhodněním jí bylo vždy blízké. V minulosti se Zuzana věnovala fyzioterapii a ergoterapii, poté se vydala na cestu sociálního podnikání a na náměstí v Řevnicích nedaleko Prahy otevřela kavárnu a bistro s příznačně modrým štítem. “Začátek byl poměrně krušný a pár let trvalo, než byl podnik zcela soběstačný,” vzpomíná. Dnes má Modrý domeček 35 zaměstnanců, z nichž se většina potýká s handicapem duševního i tělesného charakteru. Vedle kavárny Zuzana Dudáková provozuje také cateringovou společnost a chystá se otevřít pekárnu.

“Jsem přesvědčená, že práce je důležitým stabilizačním prvkem v jejich nelehkém životě,” říká Zuzana. A na kolektivu Modrého domečku je spokojenost a možnost seberealizace skutečně zřetelná – někteří kavárnu nazývají dokonce druhým domovem.

 

“Moje práce je pro mě obrovská láska a velká vášeň

 

Chcete činnost Zuzany podpořit?

 

Objednejte si catering z Modrého domečku nebo obdarujte své klienty jedlými dárky, které Vám na míru v Řevnicích rádi připraví. Můžete také uspořádat ve Vaší firmě sbírku nebo přímo finančně podpořit zaměstnávání lidí se zdravotním postižením. 

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040