Poskytuje bezpečí ohroženým dětem.

 

V zařízeních ochranné a ústavní výchovy vyrůstají stovky dětí. Jsou zraněné, křehké, nesou si s sebou různá traumata a proto vyžadují specifickou péči. “Aby jednou mohly žít spokojený a běžný život, nestačí jim dát teplé jídlo a napsat s nimi úkoly. Je potřeba dělat mnohem víc,” říká vychovatel Tomáš Morávek. Usiluje o to, aby se ohrožené děti staly neohroženými.

Díky práci herce a moderátora se Tomáš v rámci divadelního festivalu před pár lety poprvé setkal se skupinou takzvaných ohrožených dětí – dětí z ústavních zařízení vyžadující okamžitou péči (ZDVOP), kde je později také navštívil. Díky této zkušenosti změnil svou životní dráhu, rozhodl se přestat hrát divadlo a začal věnovat svůj čas a energii něčemu, co mu dává větší smysl. Doplnil si nutné vzdělání, kurzy a školení a stal se krizovým vychovatelem.

V roce 2022 s manželkou založil neziskovou organizaci (Ne)ohrožené děti, v rámci které ohroženým dětem poskytuje pomoc v krizových situacích, psychickou podporu i odpovědi na otázky. Rodinám nabízí také potravinovou pomoc a organizuje volnočasové aktivity.

 

“Usilujeme o to, aby se ohrožené děti staly neohroženými.

 

Chcete činnost Tomáše podpořit?

 

Zapojte se do sbírky nebo pošlete finanční dar přímo na transparentní účet neziskové organizace (Ne)ohrožené děti.

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040