Vytváří přívětivá sousedství pro lidi v nouzi.

 

Praha jako přátelské město i pro ty, kteří v životě neměli tolik štěstí – takové je přání Ester Pacltové, která založila iniciativu Místní místním. Ta funguje jako solidární síť a poskytuje lidem v nouzi například přístup k pitné vodě, hygieně a základním lidským potřebám. “Vždy mi přišlo zvláštní, že lidé bez domova stojí mimo naši společnost. Naše iniciativa vytváří vstřícné prostředí, kam mohou bez obav přijít na toaletu či na kus řeči,” říká mladá žena.

K dobrovolnictví měla Ester blízko odjakživa a vybudovat vlastní projekt, který nezištně pomáhá ostatním, byl její velký sen. “Solidární síť Místní místním funguje od roku 2012 a propojuje různorodé podniky, které jsou ochotné nabídnout lidem v nouzi služby jako nabití telefonu, připojení k internetu nebo čisté oblečení zcela zdarma,” vysvětluje.

Do solidární sítě je aktuálně zapojeno 28 pražských podniků nabízejících celkem 17 služeb. “Mám radost, když vidím, že má naše práce smysl – třeba když se ke mně dostane, že si pár lidí bez domova díky využití bezplatné wi-fi dokázal najít zaměstnání,” dodává.

 

“Propojujeme podniky různého druhu,

které můžou lidem v nouzi něco nabídnout.”

 

Chcete činnost Ester podpořit?

 

Zapojte se do pomoci lidem v nouzi nebo se staňte součástí solidární sítě Místní místním.

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040