Pomáhá nedonošeným miminkům a jejich rodičům

Před sedmi lety se Lucii v pražské porodnici U Apolináře narodil syn Přemek. Na svět přišel už ve 28. týdnu těhotenství a vážil pouhých 420 gramů. Díky profesionální péči a obětavému přístupu personálu z něj vyrostl zdravý a silný chlapec.

Lucii zkušenost s předčasným porodem změnila pohled na svět. Aby mohla vyjádřit vděk a štěstí za život svého syna, založila spolu s dalšími maminkami spolek Aponedo, který celému oddělení pro nedonošená miminka i jejich rodičům všestranně pomáhá.

Díky činnosti spolku se podařilo nově vybavit například rodičovskou místnost, zrekonstruovat ambulanci, pořídit různé moderní přístroje, pelíšky či takzvaná klokánkovací křesla, kde malá miminka tráví čas s rodiči. “Na spolek je navázána velká spousta dobra. Chceme co nejvíce usnadnit start do života těm nejkřehčím miminkům,” říká Lucie a toho času trojnásobná maminka, která za svou činnost získala ocenění Laskavec.

 

„Kousek dobra, který jsem si odnesla, teď můžu vrátit zpátky.“

„Prostřednictvím spolku mohu přispět k tomu, aby měla předčasně narozená miminka jednodušší a nadějnější start do života.“

Chcete činnost Lucie podpořit?

Lucie předem děkuje všem, kteří aktivně pomáhají nebo se rozhodnou pomoci nedonošeným miminkům. Veškeré získané peníze spolek Aponedo investuje do vybavení neonatologických oddělení, podle jejich aktuálních potřeb. Je v intenzivním kontaktu s personálem a ví, čeho se jim právě nedostává. Zapojit se můžete i vy a zpříjemnit pobyt na odděleních maminkám nedonošených miminek.

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040