Zachraňují hospodářská zvířata v nouzi

Útulek Tibet v Marefách nedaleko Brna tak trochu připomíná Noemovu archu – domov tu nacházejí krávy, ovce a kozy, prasata, psi, slepice, kočky i morčata. Alžběta Blašková v sobě objevila lásku ke zvířatům už na střední škole, o pár let později se rozhodla založit vlastní azylové zařízení – aby světu dokázala, že to jde dělat jinak.

Původně mělo útulek obývat pět psů, dnes tu žije sto padesát zvířat nejrůznějších druhů včetně těch hospodářských, která by jinak skončila na jatkách. S provozem útulku Alžbětě pomáhá manžel Marek i oba synové, ke zvířatům přistupují s respektem a poskytují jim každodenní obětavou péči a veškerý svůj volný čas. Každé zvíře má své jméno a čestné místo v početné komunitě.

Manželé Blaškovi v útulku vybudovali také ošetřovnu, protože spousta jejich svěřenců má zdravotní problémy či hendikep. Marek je profesionální terapeut, Dornovu metodu aplikuje v soukromé praxi u lidí i právě u zvířat. Momentálně studuje veterinu, a tak bude mít útulek Tibet brzy nepřetržitý dohled zvěrolékaře.

„Zvířata jsou vděčná a na rozdíl od lidí nechtějí nic navíc.“

Napsali o Alžbětě a Markovi

První krávu jsem přivezl, když jsem objevil inzerát na prodej chovné krávy ve výslužbě. Jinak by skončila na jatkách.

aktuálně.cz

Chcete činnost Alžběty a Marka podpořit?

Máte-li chuť a odhodlání, můžete se stát třeba dobrovolníkem, pomocné ruce se hodí vždy. Ale můžete i pravidelně darovat a na dálku si adoptovat zvíře a přispívat na péči a provoz útulku. 

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040