Pomáhá ostatním, aby byl život snazší

Komplikovaný porod obrátil Evě Nemčkové život naruby. Její dcera Paulínka se totiž narodila s dětskou mozkovou obrnou a Eva brzy zjistila, že už tak náročnou každodenní péči jí ztěžuje také nedostatek vhodných pomůcek.

Situaci se rozhodla změnit sama a založila značku Needo, prostřednictvím které vyrábí stylové produkty z lokálních materiálů šité
v chráněných dílnách. Rodičům v podobné situaci se navíc snaží dodat psychickou vzpruhu. Needo dnes totiž není jen obyčejný e-shop s charitativním přesahem, ale také platforma, která řeší skutečné problémy lidí, kteří pečují o handicapované.

Prostřednictvím podcastu NEEDo TALKs otevírá tabuizovaná témata, nevyhýbá se ani potřebě hovořit o strachu rodičů z momentu, kdy se oni sami nebudou moci o své postižené dítě starat. Právě proto by v budoucnosti ráda vybudovala Needo domov. A my věříme, že se jí to podaří!

 

„Mým hnacím motorem je zvýšení povědomí v rodinách,
kterých se téma postižení vůbec netýká.“

Napsali o Evě

Ještě jsme zdaleka nevyčerpaly všechna témata, kterých bychom se chtěly dotknout. Sama mám velký respekt a obavu ze smrti, ztráty někoho, o koho se dennodenně starám, ale zároveň mám obavu i z toho, co bude, když nebudu já. Vím, že tuto otázku řeší každá rodina s členem s handicapem, a právě toto téma jsme ještě neotevřely. Příběhy, které nás čekají, mrazí už teď.

aktuálně.cz

Chcete činnost Evy podpořit?

Kupte si výrobek z charitativní kolekce a dostanete nejenom skvělý designový kousek, ale i poukaz na nákup pomůcek, který můžete věnovat rodině pečující o dítě s postižením.

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040