Z jatek zachraňuje ex-dostihové koně

Ještě nedávno žila bezstarostný život v Praze, před pár lety jí ale klisna jménem Relace obrátila život vzhůru nohama. Dnes je to tři roky, co se spontánně rozhodla koupit nezvladatelného ex-dostihového koně, který by bez její pomoci skončil na jatkách. A nelituje.

Postupně si ji divoká a nespoutaná zvířata získala natolik, že se nakonec rozhodla jim zasvětit svůj život. Založila spolek Druhá šance a momentálně u ní kromě spokojené Relace žijí další čtyři koně, opuštění psi a toulavé kočky. K přírodě přistupuje s úctou, proto k dostihovým důchodcům pouští jen ty, kteří k nim mají hluboký vztah.

Věří, že lidem může udělat radost i pouhý pobyt v přítomnosti koně a možnost jej pohladit nebo vzít na procházku. Na projížďky bere jen opravdu lehké jezdce a děti. A svému okolí se snaží ukazovat, jak o koně pečovat s úctou a s respektem k jejich povaze a stáří.

 

„Lidi přicházejí a odcházejí, ale moji koně mě potřebují.“

Napsali o Ester

Pokud bych se jich neujala, tak by všichni koně, o které se aktuálně starám, už nebyli na živu.

aktuálně.cz

Chcete činnost Ester podpořit?

Máte-li chuť a odhodlání, můžete se stát třeba dobrovolníkem, pomocné ruce se hodí vždy. Ale můžete i pravidelně darovat a na dálku si adoptovat koně a přispívat na jeho klidné stáří.

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040