Naši milí známí i neznámí, jistě tušíte, že dubnové Slavnostní ocenění #laskavec budeme muset odložit.

Moc nás to mrzí, ale zatím pro vás nemáme bližší informace o osudu plánovaného večera, zdá se nám, že teď celé Česko řeší daleko zásadnější starosti.

Ozveme se vám hned, jak to bude možné. Děkujeme za pochopení a přejeme pevné zdraví. 

Již potřetí ocení Nadace Karla Janečka 12 dobrosrdečných lidí, kteří dělají dobré skutky ve svém okolí. Titul Laskavec tak opět získají ti, kteří mají jedno společné, pocit naplnění jim přináší pomáhání. 

Slavnostní ocenění proběhne v sobotu 4. dubna ve 20:00 ve Stavovském divadle, večerem bude provázet moderátorka Daniela Drtinová. 

Nechte se inspirovat jedním z 12 lidských příběhů nebo přednáškami řečníků, kteří se dotknou laskavosti a témat, které aktuálně hýbou světem.

Účinkující

MUDr. Jan Vojáček: Laskavost a zdraví

Průkopník funkční medicíny, která se soustředí na odhalení skutečné příčiny nemocí. Jako lékař ve své praxi propojuje vědecké poznatky o komplexním fungování lidského organismu s individuálním přístupem. Snaží se pomáhat s otevřeným srdcem a s vědomou myslí a své klienty vede k uzdravení a duševní rovnováze. Je autorem knihy Umění být zdráv.

Tereza Salte a Karel Kovy Kovář: Laskavost na sociálních sítích

Tereza Salte je blogerka a spolumajitelka marketingové agentury Elite Bloggers spolupracující s předními českými influencery. Karel Kovy Kovář je známý český youtuber točící videa s přesahem. Věnuje se aktuálním společenským tématům nebo politice. Společně pak natáčí podcast Linka, který patří k nejposlouchanějším v České republice.

Otec Šebestián: Laskavost a radost

Františkánský kněz, který v klášteře v Moravské Třebové otevírá dveře a srdce těm, před kterými ostatní často dveře zavírají. Více než deset let se stará o bezdomovce, propuštěné vězně, sociálně nejslabší a ty, kteří zkrátka nikoho nemají. Je příkladem člověka, kterého charakterizují slova soucit, láska a otevřenost.

Karel Zima a Karel Vaněk: Laskavost a ledvina

Muži, které spojuje více než silné pouto. Když se herec Karel Zima dozvěděl, že jeho známý, hudebník Karel Vaněk, hledá dárce orgánu, moc se nerozmýšlel. Prošel zdravotními testy, vyšetřením u psychologa i etickou komisí, aby transplantací ledviny zachránil jiného člověka. Jejich příběh už motivoval i jiné a k náročnému procesu inspiroval další nepříbuzenské dárce.

Večerem bude provázet moderátorka Daniela Drtinová:

Moderátorka internetové televize DVTV, kterou společně s kolegou Martinem Veselovským založila po odchodu z České televize. Ve veřejnoprávním médiu spoluvytvářela několik pořadů, řadu let působila také v Redakci zpravodajství České televize. Mezi hodnoty, které ctí, patří svoboda, poznání a mezilidské vztahy. 

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040