Díky překonávání hranic vybral už 2 miliony korun

Když ještě jako student pořádal Peter Chalupianský svou první dobročinnou sbírku, netušil, že se vybraná částka na pomoc hendikepovaným vyšplhá až na 2 miliony korun.

Peter je florbalista, cestoval a CSR manažer a ať ve svém životě dělal cokoli, vždy myslel i na znevýhodněné ve svém okolí. Jeho studentské aktivity, kdy ze zahraničí posílal pohlednice s poděkováním lidem, kteří přispěli na dobrou věc, časem přerostly do neziskové organizace Klub srdcařů. A skrze projekt Srdcaři na cestách se teď do posílání pohlednic může zapojit kdokoli, kdo své cestě chce dát hlubší přesah.

Peníze na zdravotní pomůcky a pro potřebné ale shání Peter i dalšími způsoby, pořádá benefiční cestovatelské přednášky nebo vydává knihy. Největší část peněz pak získal díky knize Odposlechnuto v Praze, jejíž druhý díl plánuje na jaro 2021.

Věří, že další rok bude příznivější pro cestování, přál by si totiž, aby se Srdcaři na cestách opět rozjeli na plné obrátky.

 

„Hranice je potřeba překonávat.“

Napsali o Peterovi

Jsme parta přátel, která se rozhodla pomáhat potřebným. Ve volném čase a bez nároku na honorář. Neprofilujeme se úzce na jednu skupinu hendikepovaných, ale chceme pomáhat všem potřebným bez rozdílu.

aktuálně.cz

Chcete činnost Petera podpořit?

Chcete se zapojit do rozesílání pohlednic ze zahraničí? Nebo jen chcete přispět na hendikepované? 

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040