Pomáhá samoživitelkám

Až třetina maminek samoživitelek má měsíční příjem nižší než 10 000 Kč. V Česku je to tak jedna z nejohroženějších skupin, kterým hrozí chudoba. Když se tuto informaci na sklonku roku 2018 dozvěděla čerstvá matka, dokumentaristka a novinářka Silvie Dymáková, mezi jejíž hlavní témata tvorby patří právě sociální problematika, rozhodla se okamžitě jednat.

Zkontaktovala Klub svobodných matek a těm, které projdou důmyslným výběrovým systémem, poskytuje pomoc ve formě čerstvých potravin. Za necelé dva roky tak díky stále rostoucí síti dárců rozvezla maso, sýry ovoce, zeleninu nebo jogurty v hodnotě 1 500 000 korun. Většinu nákupů stále rozváží osobně se svým mužem. Vidí tak, že i malá pomoc může maminkám vlít novou krev do žil a zlepšit náladu.

Silvie ví, že jejich situaci nedokáže zlepšit natrvalo, ale tvrdí, že když jim pomoci může, tak musí. Do této chvíle už rozzářila den více než čtyřem stovkám neúplných rodin.

 

„Z kapek může napršet moře.“

Napsali o Silvii

Řekla jsem si – mám skvělého partnera a zázemí, jak to ale sakra zvládají ženské, které jsou na to samy a nemají peníze ani oporu?

aktuálně.cz

Chcete činnost Silvie podpořit?

Chcete-li přispět na nákup samoživitelům a samoživitelkám v nouzi, můžete tak učinit jednorázově i pravidelně skrze portál Darujme.cz.

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040