Uzdravuje psí duše

Podvyživeným, nemocným, vyděšeným a jinak zbídačeným pejskům umožňuje Eliška Vafková z okolí Brna důstojně dožít. Před lety založila hospic Dejte nám šanci, kde pomáhá zvířatům na sklonku života. Věří totiž, že za to, co celý život člověku dávali, si i staří pejskové zaslouží lásku. Hospicem už prošlo více než 350 zvířat ve věkovém průměru 13 let, její psí pacienti jsou nejčastěji slepí, hluší, nesocializovaní nebo pochází z psích množíren. Polovina pejsků ještě najde nový domov, druhá polovina, ti nejstarší a velmi nemocní, u Elišky zůstávají. Momentálně se každý den stará o 28 chlupáčů, vstává o půl páté, všechny pejsky nakrmí, podává léky, koupe, maže, venčí… Chod celé rodiny se podřizuje zvířatům. Největší odměnou za nelehkou práci je Elišce moment, kdy se z plachého klubíčka neštěstí, které se bojí svého stínu, stane mazlivý pes v kondici a s chutí do života. 

 

„Soucit nestačí, je potřeba něco dělat.“

Napsali o Elišce

„Zatímco staří lidé mají LDN a domovy důchodců, pro psy nic podobného neexistovalo.“ To se Eliška Vafková rozhodla změnit a v současné době se stará o dvaatřicet psů. „Strop býval dvacet, potom dvacet pět. Ale hranice jsou od toho, aby se překonávaly,“ usmívá se a podotýká, že nezáleží ani tolik na počtu psů, ale na složení smečky – tichých nenápadných seniorů, kteří většinu dne prospí v pelíšku, může mít s nadsázkou doma klidně padesát.

ego.ihned.cz

Chcete činnost Elišky podpořit?

Podpořte provoz psího hospicu a přispějte ke zlepšení života pejsků, o které se Eliška stará. Hospic nedostává dotace, ani podporu od měst či obcí, bez finančních příspěvků by nemohl existovat. Nebo rovnou adoptujte jednoho ze psích staříků.

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040