Vede Potravinovou banku a pomáhá lidem

Co člověk zvládne za jeden život? Paní Věra Doušová ulehčila život tisícům lidem. Přes deset let vede pražskou pobočku Potravinové banky. Pomáhá tak lidem, kteří jsou v nouzi a nemají finance na jídlo. Zároveň zaměstnává lidi, kteří se potýkají s existenciálními problémy. Například pomohla rodině se čtyřmi dětmi, aby se otec mohl vrátit po dlouhé nemoci zpátky do života. S manželem podniká výpravy do severských zemí. Dováží zdravotní pomůcky – vozíky, handbikes… Zachránila téměř dva tisíce českých krajanů po černobylské katastrofě. Vyjednala zákon o přesídlení, a tak se mohli přestěhovat do České republiky. Pořádá letní tábory pro děti a festival pro krajany z celého světa.

 

„Mám ráda život a ničeho se nebojím předem. Každá dobrá věc musí dobře dopadnou.“

Věra na Fuckup Night 

Napsali o Věře

„V podstatě existují jen dva druhy lidí, kteří se rozhodnou pro studium psychologie: jedni, kteří sami potřebují pomoc psychologa, a ti, již pomoc nabízejí druhým,“ říká s úsměvem žena, která očividně patří do té druhé skupiny.

ego.ihned.cz

Chcete činnost Věry podpořit?

Máte-li chuť a odhodlání, můžete se stát třeba dobrovolníkem, pomocné ruce se hodí vždy. Ale můžete i pravidelně darovat potraviny nebo přispívat finančně. Spojte se s pracovníky Potravinové banky, rádi s vámi proberou možnosti vaší pomoci.

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040