Vytvořil útočiště lidem bez domova

Představte si, že se ocitnete v krásném Františkánském klášteře z konce 17. století. Jste obklopeni neuvěřitelným klidem, historie sálá z každého kouta této barokní stavby. A tady v těchto unikátních prostorách začíná příběh dalšího laskavce Otce Šebestiána. Otevřenost, soucit, láska – to jsou slova, která vás napadají při setkání s tímto výjimečným mužem. Posuďte sami…

„Otec Šebestián již 10 let otevírá dveře a srdce těm, před kterými ostatní často dveře zavírají nebo si s nimi neví rady. Jsou to nejen bezdomovci, propuštění vězni, ale i lidé, kteří z nějakých důvodů nenachází své místo v životě. V církevních objektech které spravuje, našlo domov již více než 50 „trosečníků“ a další přicházejí. Jeho den kromě kněžských povinností vyplňují tyto každodenní starosti: umožnění hygieny lidem na ulici, poskytování šatstva a jídla, pomoc při vyřizování úředních záležitostí, doprovázení k lékaři, stěhování a vybavování základními prostředky a často i finanční podpora tam, kde to nejvíce hoří. Je nutno dodat, že všechna tato činnost není žádnou registrovanou službou. Je ojedinělým příkladem toho, že i v dnešní době je možné „mimo systém“ konkrétně a účinně pomáhat.“ Nominující Karel Navrátil.

„Takhle by měl podle mě fungovat každý.“

Napsali o Otci Šebestiánovi

Na dveře františkánského kláštera v Moravské Třebové často klepou lidé v nouzi. Otec Šebestián, kterého ve městě každý dobře zná, je přijímá už deset let a ve volném čase jim pomáhá vypořádat se s těžkými životními situacemi. Začátkem srpna mu byl udělen titul Laskavec, na který ho nominoval jeho přítel Karel Navrátil se slovy, že otevírá své srdce a dveře lidem, kteří to potřebují.

ego.ihned.cz

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040