Je zvláštní, že je potřeba laskavost zdůrazňovat

Za dalším laskavcem jsme se tentokrát vydali do Zlína. Igor Dostál ve svých 29 letech tráví svůj volný čas „trochu“ jinak, než většina jeho vrstevníků. Víc než 3/4 svého času se věnuje laskavým a nezištným projektům. Je šéfredaktorem neziskového pozitivního média Zlínský nočník. Je také strůjcem projektů putovní dobročinná knihovna Book2Go a KnihoTrh – bazar knih, kde z každé prodané knihy je dvacetikoruna určená na dobrou věc. Na posledním ročníku byl výtěžek věnován handicapované Kristýnce ze Zlínského kraje. Zjistili jsme, že to ale není vše. Často zcela zdarma vytváří grafické návrhy pro neziskové organizace.

 

„Laskavost by měla být přirozená nebo by to měl být aspekt, který není třeba pojmenovávat. Že by se měla třeba zdůrazňovat lhostejnost, která by měla být abnormální, a neměla by se vyskytovat často…“ 

Napsali o Igorovi

Ve svém volném čase vytváří a organizuje nezištné projekty, často zaměřené na knihy. Stojí například za vznikem putovní dobročinné knihovny Book2Go a bazaru knih KnihoTrh, kde z každé prodané knihy jde dvacet korun na dobrou věc. Poslední ročník bazaru pomohl handicapované dívce.

ego.ihned.cz

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040