Děti jdoucí do školy provází přes přechod

Za každého počasí – ať je déšť, mráz, či sníh – převádí přes přechod děti jdoucí do školy. Již přes dvacet let pořádá odpolední taneční zábavy pro důchodce. Vybírá vstupné na fotbalovém hřišti, pomáhá při akcích v čase adventu, peče pro sousedy cukroví. A pozor – na Mikuláše ji nepřehlédnete! Stojí totiž na přechodu v čertovském převleku, dětem rozdává lízátka a rodičům tolik potřebný pocit bezpečí. O kom, že je řeč?

Dovolte, abychom Vám představili druhého #laskavce „v sukních“ paní Hanu Vaňousovou z Poříčí nad Sázavou ve Středočeském kraji. Ženu, jež zná v této malebné obci snad každý! Ženu, pro kterou je laskavost samozřejmostí a která si nepřipouští, že dělá ve svém důchodovém věku tzv. „něco navíc“. Žena, k níž osud nebyl vždy přívětivý a přesto zasvětila život pomoci druhým. Laskavé nesobecké skutky mají vliv i na naše duševní zdraví a životní spokojenost, jak dokazují mnohé vědecké studie. Paní Hana Vaňousová je toho jasným důkazem!

 

„Starostování je řemeslo a řehole, je to ale zároveň poslání. Chci sloužit lidem s určitou noblesou i respektem k dodržování pravidel.“

Napsali o Haně

Laskavou důchodkyni zná v malé obci nedaleko Benešova snad každý. Více než 20 let zde pořádá taneční zábavy pro seniory, vybírá vstupné na fotbalovém hřišti, o Vánocích pro své sousedy peče cukroví a převádí děti přes přechod − na Mikuláše se dokonce tematicky převléká za čertici.

ego.ihned.cz

Znáte nějakého Laskavce?

Hledáme příběhy dobrosrdečných lidí, kteří dělají neobyčejné věci pro své okolí.

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040